Statistikk

Totalt antall svar: 435
Aldersfordeling
Tilknytning til Sjusjøen
Diverse annen informasjon
Svar fra de som er medlem
Svar fra de som ikke er medlem / vet ikke
Viktige grunner

.

.

At løypenettet blir mest mulig sammenhengende

Er med i eak vel

Få ned festeavgift prisen

Få satt ned fartsgrensene i perioden det er dyr på beite.
Prisen for passering over Storåsen har gått av skaftet.

Samboeren min er medlem

Mindre viktige grunner

.

.

Ingen

Det er vel vanlig at en i husstanden er medlem?

???

ønsker ikke bli så mye mer utbyggelse på sjusjøen.
bare tull komme mer butikker og..
har ikke noe utsette på jeg..

Xx

Ytterligere kommersiell utbygging/virksomhet

Andre kommentarer

Jobbe for at de dom har hatt hytte i mange tiår, ikke blir skattet i hjel! Virker som det er de nye hytterierne som bestemmer det meste! Det har blitt en pengemaskin som ikke ligner noe🙈

Slå sammen Sjusjøen Vel og Rømåsen Vel.
RV er altfor grunneier-styrt.

Se fremover og ikke la «alt var bedre under krigen» holdninger få vokse frem. Hei på fremgang og utvikling. Også når det betyr at det utfordrer «sånn gjør vi det her/har vi alltid gjort»-holdninger.
Det har skjedd utrolig mye positivt på Sjusjøen de siste 20 årene. Nå mangler en lavterskel grusbane som barn/ungdom kan møtes å spille fotball og kanskje en terrengsykkelløype i nærheten i Graaten. Jeg er helt sikker på at det blir hylekor av det også, som veien opp til Brannhytta og Gud vet hva. Men det må Sjusjøen Vel utfordre om velet skal være relevant for nye generasjoner.

Veldig opptatt av at Sjusjøen ikke gror igjen og at man har tilgang på informasjon om hva som skjer

Begrense videre blokk/høyhus bebyggelse. Jobbe for å begrense høyden på det som bygges.

Synes det er merkelig på sjusjøen at området er regulert ifht max utnyttelse og vips så gis det disp på mye. Det blir uryddig. Vi trodde vi måtte forholde oss til anneks på 15 kvm og vips bygger naboen på 50 kvm!

Arrangere dugnad med søppelplukking i vellets område hver vår når snøen har forsvunnet.

Er medlem af Rømåsen Vel, men ser gerne en sammenslutning af vel-foreningerne, da det vil give større tyngde i forhandling med Almenningen, Pihl og Ringsaker kommune

Jobbe med juridisk holdbarhet på innløsningsvilkår for festetomter.

Skaff flere medlemmer så vi blir sterke💪

Tilrettelegge for rabattordninger på bomveier dor hytteeiere. Slik det er nå begrenses bruken av fjellet betydelig. Det kan ikke være noen mening i at hytteeiere skal betale kr 120 for å passere bommen!!!

Vel’et bør «holde Pihl i ørene» for å unngå den urimelige avkastningen på bekostning av hytteeierne.

Jobbe sammen med Natrudstilen Vel for at gjerning kan utvides ut fra dagens rammer, til det dobbelte så man får gjerdet inn både hageside og parkeringen/ inngangsparti. Dette er særlig viktig ift børstens behandling av reguleringsplanen.

Fortsett det gode arbeidet med arealplanlegging. Jeg er litt «bekymret» for det nye avfallsopplegget. Jeg er redd det blir vrient å bli kvitt søppel heretter, det blir få punkter og legges opp til mye mellomlagring av avfall. Jeg vil ikke ha privat avfallsdeponi på hytta!

Det at Sjusjøen holder på å gro helt igjen med grantrær, er pr nå en av de viktigste sakene velet bør jobbe med.

Ny vei forbi Luddenhytta skulle vært stoppet.

Vi er primært opptatt av at vel’et ivaretar hytteeierne/ medlemmene i aktuelle saker som til enhver tid dukker opp og berører oss.

Ønsker at velet jobber for andre gjerderegler. Store forskjeller i de ulike kommuner og 40 meter kommer man ikke langt med om man ønsker å beskytte bil og inngang samt uteplass på motsatt side.

Synes vi er på riktig vei
Mener Ringsaker Kommune bør verdsette oss mere og bruke mere penger på positive saker for Sjusjøen

Prøv å la kostnadene på brøyting og bompassering på Storåsen bli på ett akseptabelt nivå.

Er det behov for «husordensregler» på Sjusjøen?

Jeg er imponert over den innsats styret i Sjusjøen Vel legger ned for oss vanlige medlemmer. Jeg opplever at hytteeiere flest er svært fornøyd. Det ser ut til at Velene klarer å påvirke grunneierne og tilmed klarer å påvirke Ringsaker kommune!

På sjusjøtunet.no siden 1993

Jeg er ikke i mot kommersielle tilbud og tilbud til oss hytteeiere, men mener næringsdrivende fikser det godt selv. Sjusjøen Vel bør være en motvekt, en stemme som sier nei når droner flyr med sushi, en stemme for forsiktig utvikling som ivaretar natur og fremtidige generasjoner.

Takk for at dere står på for oss som allerede har envtilknytning til Sjusjøen og ønsker å bevare området, fremfor å skape et kommersielt og sjelløst sentrum.

Sørge for å følge opp Pihl de prøver seg absolutt hele tiden. Jeg kjenner mange grunneiere i Pihl som skammer seg. Men de tør ikke å stå frem.

– Finneid sier det er de som finansierer bygging av stien ved Ludden Hytta. (Det viderefaktureres hytteeiere) ( jeg er i mot den utbyggingen men det er Fineids uttalelse som irriterer neg)
– hytteeierne betaler innenfor Storåsen betaler i tillegg til brøyting til hyttene også brøyting av hovedvei. Pihl betaler null. Informasjon har jeg fått fra Storåsen as og Storåsen as mener Pihl bør delta i større grad.
– vi har hytte på Skvaldra også. Der prøvde de seg på å fakturere utbygging ihht avtale med velet. Så langt så bra. Men Pihl «glemte» helt at det ikke skulle faktureres før 2026.
– Skal man være sikker på det Pihl gjør og viderefakturerer hytteeiere må man ta bilag for bilag🤣.

Hadde vært fint med litt regulering. Tenker da på lysforurensning. Sikkert mange som har råd til utvendig flombelysning, men det imponerer ikke. Det er harry og vi trenger det ikke på fjellet. Likeledes så trenger vi ikke tujahekker, snøfresere og høytrykkspylere. Dette kan folk holde på med hjemme. Må gjerne bygge flere hytter men ikke opp mot fjellet.

Fra år er fra kjøp av hytte, ikke fra året hytta ble bygd.

Sjusjøen er ikke det det en gang var. Urbanisering på høyt nivå. Strøm.kloakk .elbil ladere er fullstendig bortkastet. Hvis dere skal ha fasiliteter som hjemme. Hold dere hjemme davel !!

Ta vare på naturen, hindre nedbygging av myrer.

Ønsker mer åpenhet fra grunneiere på to ting:
– regnskap for å kunne kreve de beløpene de tar for annleggsavgift for vann og avløp. Her er det null innsyn og null samhandling med kommunen. Spørsmålet er om dette i det hele tatt er lovlig
– mer transparens og åpenhet i hvordan beregningen av pris for innløsning av festetomter fastsettes. Her er det også null åpenhet og veldig vanskelig å forstå om dette er et rettferdig system

Så samspillet med grunneiere er nesten det viktigste dere kan bidra med..
Eller så gjør dere en veldig god jobb!

Ikke mer utbygging innover fjellet

Vi håper at avgiftsnivåene holder seg på et plan som vanlige lønnsmottagere kan håndtere. Når man velger å legge feriene k Norge med hele storfamilien, må det være priser som tillater det.

Bør informere bedre – på hjemmesiden og FB
Bør også bruke Kiwi-oppslag . Idag finner man bare to gamle «verve-A4 sider» der. På den ene står det feilaktig at medlemskontigent p.t er kr 400.
På tavla står det riktig at kontigent er kr 500 i 2024 , men så står det fremdeles nå i august at medlemskontigent til «nye medlemmer i 2023″ er gratis » !! ??.
Det er heller aldri noen info her om utvikling i aktuelle saker , ikke info om årsmøtet og temaer der , og ikke informasjon fra og invitasjon til temamøter.
Gjør man dette så tror jeg det vil kunne engasjere både gamle medlemmer og potensielt nye medlemmer. Alternativet er at folk blir likegyldige.

Bør informere bedre – på hjemmesiden og FB
Bør også bruke Kiwi-oppslag . Idag finner man bare to gamle «verve-A4 sider» der. På den ene står det feilaktig at medlemskontigent p.t er kr 400.
På tavla står det riktig at kontigent er kr 500 i 2024 , men så står det fremdeles nå i august at medlemskontigent til «nye medlemmer i 2023″ er gratis » !! ??.
Det er heller aldri noen info her om utvikling i aktuelle saker , ikke info om årsmøtet og temaer der , og ikke informasjon fra og invitasjon til temamøter.
Gjør man dette så tror jeg det vil kunne engasjere både gamle medlemmer og potensielt nye medlemmer. Alternativet er at folk blir likegyldige.

velet må bli bedre på forhandlinger med grunneierene vedr. avgifter etc. K

Min opplevelse er at kostnadene ved å eie en hytte på Sjusjøen har økt betraktelig de siste årene: bomavgift sommer/vinter, brøyteavgift (frivillig), brukeravgift, «gjennomhogstavgift», høye festeavgifter osv. Mange erfarer at det er «forskjellsbehandling» etter hvor hyttene er plassert. Ett eksempel er bomavgiften for de som har hytte innenfor bommen på Storåsen og som ønsker å benytte de kommersielle tilbudene på Graaten, eller besøke kulturarrangementene som settes opp på SJusjølunga, Trivselsplassen eller i Fjellkirken. Et annet eksempel er ulik pris på brøyting. Mange av avgiftene utgjør små beløp, men summen totalt kan bli høy. Min bekymring er at det til slutt vil bli mange, særlig pensjonister, som ikke vil ha økonomi til å beholde hytter som har vært i familien i generasjoner.

Jobb for at flere hytteeiere er med å finansiere løypepreparering. Henvisning til allemannsretten holder ikke mioralsk og/eller intelligensmessig. Denne loven nom lenge før løypepreparering var oppfunnet.

Stopp all hytteutbygging.
Stopp all utbygging av vann/kloak nettet.
Gjeninnfør vinterstengte veier.

Magasin med tips, tur forslag, treningsforslag, aktiviteter, åpningstider, tilbud, kanskje rabattkuponger, er gull for hyttebesøkere som har vært i området mange ganger, men som aldri vet helt hva man kan finne på.

Holde utbyggerne i øra

Velets viktigste oppgave er å påvirke for å begrense hytteutbygging, og dermed antall mennesker i fjellet. Sjusjøen er på veg til å bli overbefolket og dette er ikke i langsiktig interesse for hverken kommune, grunneiere eller eksisterende hytte-eiere da området allerede nå blir sett på som litt slitent og dermed mindre attraktivt. Kortsiktig profitt ser ut for å ha størst fokus for grunneiere og kommune.

Takk for det dere gjør!

Fint med tilbud, konserter i kirka eller annet sted innendørs.
Tilpasset klassisk interesserte.

Sjusjøen er blitt kommersiell bare penger som teller for Almening og kommune

Fortsette å jobbe for godt løypenett og gode tilkomsttrasèer fra hytteområdene.
Hadde også vært fint med informasjon om utfallet av sak om serviceavgift (evnt hvor dette finnes).

Må være myyye flinkere til å nå ut til hytteeiere med informasjon! Sjusjøposten er det bare medlemmer som leser, og lapper på Kiwi leses ikke. Få store posters med overskrift SjusjøenVel informerer:……. Eller få hjelp av visitsjusoen – de er flinke!!!

Viktig med skilting av fartsgrenser på hytteveier. Spesielt yrkessjåfører og entreprenører i forbindelse med hyttebygging kjører alt for fort.

Er medlem i Rømåsen vel, usikker på samarbeidet med S.vel.

Arbeide for mer gjennomhogst. Begrensning av ytterligere hyttebyģging. Trenger ikke flere matbutikker. Skulle gjerne hatt en kafé på Gråten (ikke nødvendigvis flere restaurant(er) i sentrum)

Kanskje mer jobbing mot å hindre at det er kyr mitt i sentrum av Sjusjøen der det ferdes små barn og andre. Når man først har bestemt at Sjusjøen skal bygges så til de grader ut kan man ikke også ha kyr midt inni dette. Ikke rart det hvert år høres om angrep.

Jobb hardere for å forhindre utbygging av Svarthaugen!

Bidra til at løype»avgift» samles inn fra alle fritidsboliger på en måte (eks inkl i eiendomsskatten) og ikke litt herfra og derfra som i dag.
Bidra til litt større gjerdelengde (fra 40 til 70m) og mer fleksi gjerder (eks trygge saugjerder)

Supert at dere jobber for oss alle !

Få satt opp 30 skilt på vei inn til Øvre Vassbakken

Eier hytte på Kuåsen

Viktig å ikke bygge ut større nye områder. Ta vare på den naturen som er der. Nok hytter og leiligheter der nå. De gamle hyttene skal også få muligheten til å få fornye seg og bygge om om de trenger det. Da er det etterhvert ikke nok kapasitet på ulike felt til det, som vann og avløp, strøm renovasjon osv. I høytider er det trøkk på mange arenaer. Viktig å ikke bli større men ta vare på det som er og utvikle områdene slik det er. Alt trenger vedlikehold og bruk, og det må det folk til.

Har hytte på Ljøsheim. Ønsker åpen vei til Sjusjøen vinterstid

Få litt bedre prising på bom passeringer. Se hva som er priser i nabo områdene.

– Problemet er at hytteeiere ikke har felles interesser.
Vinterbrøyting, VA, Elektrisitet, butikker, arrangement, grusing av myrer – er ødeleggende for Sjusjøen, men saker «de nye» typene hytteeiere kjemper for. Derfor kan aldri jeg bli VEL medlem og risikere å bli tatt til støtte for slike syn.

VI SOM HAR VÆRT HER SIDEN 1950/60 tallet BLIR BEVIST PRESSET BORT FRA OMRÅDET.

Veldig interessert i magasinet. Er medlem i Rømåsen vel

Hytta har vore i familien i alle år..eg overtok for 3 år sidan. Den er lovleg inngjerda.. det er det mange som ikkje er.

Sørge for at vi ikke griper inn i naturen på en brutal måte, feks som grusveien inn i myrene mot Gejsåsen

Dere gjør en flott jobb.

Vellet kan ikke forhandle priser, og bestemme hvem vi vil bruke i f.eks brøyting. Det er ulovlig prissamarbeid.
Syns heller ikke vellet har noe med tynning og hugst å gjøre. Det er grunneieres ansvar

Har overtatt familiehytte fra 1968

1) keep the beautiful region attractive for vacation in Sommer & Wintertime,
2) make this very beautiful region more known in Europe to have a good rental usage of our cabin, specifically in Summertime.
2) Keep Trails, walkways, Cycle ways open and signed to explore the region in a good and save way
3) have a trustful and friendly community under each other, to help out and become friends.

As soon as our cabin is finished, we will join this community and are looking forward to get you all known and say HELLO !

Ønkelig at Sjusjøen vel jobber for sjusjøens identitet, viktige kulturhistoriske arv med bevaring av seter og setervangene og at de motsetter seg utbygging av seterområdene Alm setergutu 18 og 40 samt bevaring av Alm setergutu veien.

Utbyggelsen av sjusjøen sentrum har nådd et bristepunkt fra å være et kulturlandskap med historie og sjarm. Til å snarlig bli som Hafjell og lignende. Kommersielt og uten sjel. Hvorfor ha hytte på sjusjøen når man kan bedre hå på ski og slalåm. andre steder.

Jeg er klar over at det planlegges videre utbyggelser, i noen av de siste autentiske områdene. Det er flott for min boligverdi. Men hvorfor bli værende etter prishopp? Hvorfor ha et sjusjøen ve og vel når dette ikke er første prioritet.

På Sjusjøen er det pengene som rår. – Det er en allmen oppfatning på Sjusjøen. – Og at grunneier og kommune spiller på lag.
Videre, kommuniseres det en motløshet, blant de som har sterk tilhørighet til Sjusjøen: Oppfatningen er, at det ikke har noen hensikt å protestere, man får ikke gjennomslag uansett, man står imot sterke, økonomiske interesser.

Ringsaker kommune tar ikke ansvar. De har styringsmyndighet, men nytter den ikke, i forhold til, feks, å «bygge ned» naturområder på Sjusjøen. I plansammenheng, er dette en svært korttenkt strategi. Nedbygde områder, blir borte for alltid.
Likeledes: Seterområdene representerer Sjusjøens identitet. På tvers av kommunens egen Kulturminneplan, og Fylkeskommunens anbefalinger, vil – ved vedtatt ny arealplan øst for Sjusjøvegen – seterområdet reduseres ytterligere! Planen fra 1998 skal erstattes. Men ikke med en bedre sikring av kulturverdier. Tvert i mot, foreslår kommunen, at ytterligere deler av seterområdet skal omgjøres til fritidsbebyggelse, med åpning for fortettet fritidsbebyggelse.
Er vi ikke kommet lenger i 2024? Ville trodd, at en plan, som skal erstatte en eldre, i enda sterkere grad ville ha beskyttet de gjenværende kulturminnene, også fordi mye allerede er gått tapt fra 1998 til i dag..

Grunneier er ikke god på planlegging. Skjønner ikke at bevaring av Sjusjøens kulturminner, bevaring av Sjusøens identitet, også representerer et økonomisk potensiale., spesielt når Sjusjøen skal markedsføres som en sommerdestinasjon.

Grunneier har blottlagt sin manglende planleggings-kompetanse, i forhold til det som i dag er blikkfanget i Sjusjøen sentrum; lavkvalitet blokkbygg, og bygningen som i dag er lokale for Kiwi, noen leiligheter og et restaurantlokale. I forhold til «Kiwi-bygningen», burde man – på planleggings-stadiet – forstått at dette var skivebom.
Det kan sammenfattes slik: Låven bar, som dessverre brente ned, var en publikumssuksess. Restaurant Hai er permanent stengt.
Som blikkfang , gir store, tomme lokaler, en trist feeling, det formidler et negativt inntrykk. Det gir også et negativt inntrykk, når det tillates flere store reklameskilt – Sibirika – knyttet til lavkvalitet tømmerbygninger, tett inntil veien ved Sjusjøen sentrum. Og hvorfor tillate et stort, lysende reklameskilt for Sport 1, om natten?
Listen over uheldige grep på Sjusjøen er lang. En del er dessverre uopprettelige.

Hovedspørsmålet er, hvordan ønsker vi å profilere Sjusjøen ; og i forhold til hvilke grupper?
Kommunen må forstå, at dette ikke er spørsmål , som ikke utelukkende kan overlates til grunneier. Overordnede spørsmål som profilering og omdømme, er ikke grunneier god på. Det er ovenfor nevnt noen eksempler på dette. Andre eksempler kan knyttes til utbygging.. For eksempel grunneiers ønske om utbygging av Lunkelia. Der satte kommunen foten ned, men først etter tidkrevende, årelang kamp med motstandere av dette prosjektet. Det er verd å merke seg, at grunneier fortsatt ønsker utbygging av dette området.

Begrense utbygging

Eier siden år:

hytte fra 1993

Familien har hatt hytta siden1965

Familien fra 1890-årene

Familien fra 1890-årene

Campere fra 2003

30

2924

2025

2025

2024

2023 – Men feriert til sjusjøen i 30 år

2023

2023

2023

2023

2023

2023

2023

2023

2022

2022

2022

2022

2022

2021

2021

2021

2021

2021

2021

2021

2021

2021

2021

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2020

2019

2019

2019

2019

2019

2019

2019

2019

2019

2018

2018

2018

2018

2018

2018

2018

2018

2018

2018

2018

2017

2017

2017

2017

2017

2017

2017

2017

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2016

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2014

2014

2014

2014

2014

2014

2014

2014

2013, familiehytte bygget i 1960

2013

2013

2013

2013

2013

2013

2013

2013

2013

2013

2012

2012

2012

2012

2012

2012

2012

2011

2011

2011

2011

2011

2011

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2010

2009

2009

2009

2009

2009

2009

2009

2009

2009

2008

2008

2008

2008

2008

2007

2007

2007

2007

2007

2007

2007

2007

2007

2006, familien købte hytten i 1974

2006

2006

2006

2006

2006

2006

2006

2005

2005

2005

2005

2005

2005

2005

2005

2004, er medlem i EAK

2004

2004

2004

2004

2004

2004

2004

2003

2003

2003

2003

2003

2002

2002

2002

2002

2001

2001

2001

2000

2000

2000

2000

2000

2000

2000

2000

2000

2000

2000

1999

1999

1999

1998

1997

1997

1997

1996

1996

1996

1996

1996

1996

1996

1996

1995

1995

1995

1995

1994

1994

1994

1994

1994

1994

1993

1993

1993

1993

1993

1992

1992

1992

1992

1992

1991

1991

1991

1990

1990

1990

1989

1988

1988

1987

1986

1985

1985

1984

1983

1983

1982

1980

1980

1980

1980

1980

1979

1978

1978

1978

1977

1975

1975

1975

1974

1974

1974

1974

1973

1973

1972

1971

1970

1970

1970

1970

1969

1968

1968

1968

1967

1967

1967

1967

1966

1965

1964

1964

1964

1964

1963/2015

1963

1962

1962

1962

1960

1959

1956 / 2004

1955 først i foreldres hytte som jeg overtok i 1989

1955 (restaurert)

1955

1954

1953

1953

1952

1952

1950

1950

1906

1834