Informasjon til våre medlemmer

Vi viser til utsendt e-post og sak på velets nettside med anbefaling av avtalen om brøyting kommende vinter med begge entreprenører Storåsen AS og Kvarberg AS. Kort tid etter at dette ble sendt/lagt ut, ble vi gjort oppmerksom på at Kvarberg AS er begjært konkurs.

Styret finner grunn til på denne bakgrunn å tvile på om Kvarberg AS vil klare å levere snørydding for sesongen 24/25. Østre Innlandet tingrett skal den 2. september 2024 behandle konkursspørsmålet (etter begjæring fra Skatteetaten), og frem til da er videre drift av Kvarberg AS pr. i dag er preget av usikkerhet. På spørsmål tilknyttet konkursbegjæringen har Kvarberg AS heller ikke klart å betrygge styret, eller kunnet underbygge på tilfredsstillende måte trygghet for at snørydding vil bli levert som avtalt.

Styret håper selvsagt Kvarberg AS vil komme seg trygt gjennom det som må være en krevende situasjon, og styret kjenner ikke situasjonen ut over det nevnte. Med dette sagt ser styret seg likevel forpliktet til å orientere velets medlemmer om det styret nå erfarer.

Vi ser det p.t. som risikabelt å innbetale forskudd til Kvarberg AS, og oppfordrer den enkelte til å ta stilling til om forskuddsbetaling bør gjøres. I alle fall frem til konkursspørsmålet blir nærmere avklart den 2. september 2024.

De av dere som har mottatt faktura, og som vegrer dere for å betale, bør i så fall gi Kvarberg AS beskjed om at dere holder tilbake deres betaling. Tilbakeholdet bør begrunnes i at det p.t. fremstår sannsynlig at Kvarberg AS ikke vil klare å levere snørydding som forespeilet.

Sjusjøen Vel vil komme nærmere tilbake til saken når vi vet noe mer.

Se oppdatering på denne saken nedenfor