Brøyting sesongen 2024/2025

Se viktig og oppdatert informasjon i denne saken her

Etter samtaler med Storaasen AS og Kvarberg AS, har vi kommet frem til avtaler om brøyting kommende vintersesong, som velforingen kan anbefale. Tidligere 3-årige avtaler utløp sist vinter, og det har vært meningen å etablere nye avtaler for årene som kommer. Vedlagt finner dere et informasjonsbrev.

Resultat innebærer i korthet følgende:

  • Brøyting kommende sesong vil skje etter samme konsept som tidligere, med samme krav til kvalitet og utførelse.
  • Brøyteprisen er satt til fjorårets pris med tillegg av Statistisk Sentralbyrås kostnadsindeks for vintervedlikehold, som gir en økning på 4,2 %.
  • Avtalen gjelder for ett år.
  • Sjusjøen Vel vil ta et konkret initiativ ovenfor andre velforeninger i Ringsakerfjellet for å søke et samarbeid mellom vellene i en eller annen organisasjonsform (for eks. et aksjeselskap eller en samarbeidsavtale) og dermed kunne være part i en brøyteavtale med den enkelte entreprenør for avtaler som skal gjelde fra og med sesongen 2025 / 2026. En slik løsning vil bli fremlagt på vårt ordinære årsmøte våren 2025.
  • Styret har diskutert konkret med begge entreprenører muligheten for å kunne differensiere pris på brøtingen, slik at de som bruker fritidsboligen sin lite kan få anledning til å betale en grunnpris som skal dekke brøyting av felles hytteveger samt et visst antall brøytinger av stikkveg, gårdsplass og snuplass for hver eier, og slik at denne prisen skal være lavere enn den «normale» prisen for en sesong. Samtidig må vi også vurdere hvordan prisen for fastboende skal beregnes. Det har for kommende sesong ikke vært mulig å komme frem til et system for slike differensierte priser; dette bl.a. grunnet behovet for tilpasninger av programvare for entreprenørene til å kunne håndtere differensierte priser. Styret vil vurdere hvorvidt differensierte priser bør legges inn i konseptet som et eventuelt felles brøyteselskap skal inngå avtaler om fra sesongen 2025/2026.